Udgivet den Skriv en kommentar

Hvad er bagasse?

Bagasse

Hvad er Bagasse?

Bagasse er rester af sukkerrør fra juice-udvinding.

Hvorfor bruge Bagasse sukkerrørsprodukter?

Sukkerrør er en træfri fornybar ressource. Historisk set er rester af sukkerrør blevet afbrændt på markerne og derved skabt
forurening. Nu bliver resterne istedet brugt til at producere miljøvenlig fødevareemballage som erstatning for traditionelle papir,
plast og styrofoam produkter. Produkter fremstillet af plantefibre kræver mindre energi end plastprodukter. Ved at bruge plantebaserede produkter, hjælper du til med at reducere forurening og energiforbrug.

Hvor længe er bagasse produkter om at nedbryde?

Bagassse produkter er normalt bionedbrydelige inden for 90 dage. Til sammenligning er plast op til 400 år om at nedbrydes, og styrofoam nedbrydes aldrig! Produkter af plantefibre er en miljømæssigt bæredygtig løsning til fødevareemballage og andre engangsartikler. Nedbrydningshastigheden afhænger af komposteringsbetingelserne – temperatur, omsætningshastighed, fugt osv. Generelt vil produkterne bionedbrydes meget hurtigere, hvis de brydes i mindre stykker.

Hvad er fordelene ved bagasse fødevare emballage?

Som sagt er Bagassse en træfri, fornybar ressource lavet af sukkerrørfiber, der er tilbage efter, at juice er ekstraheret – bionedbrydelig og komposterbar.
Materialet kan bruges både til kolde og varme fødevarer, både i mikrobølgeovn og køleskab.
Materialet er robust og stærkt, og kan tåle varmt mad op til 90°C, hvilket gør det til et af de bedste alternativer til traditionelle plast-, papir- og styro-skumprodukter.

Hvordan fremstilles bagasse produkter?

I stedet for at kassere eller forbrænde sukkerrørstænglerne, bliver de opløst i vand til en slags masse / pulp, som derefter støbes i forskellige former til produkter, der er perfekte til fødevareemballage.

Eksempel på brug?

Se dette eksempel på en skål lavet af bagasse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *